OM-Supporter

hakyangler

OM Ekibi
OM MasteR
OM MoD
OM İçerik üretici
Kayıtlı kullanıcı
Top Monthly Contributor
Yardım Sever Görüyor
Konular
51
Çevrimiçi süre
14d 16h
Web site
oltamisina.com
1 / 3

Olta Misina Topluluğuna Özel: Olta Makinesi Misina Sarım Kapasitesi Hesaplama Modülü

OltaMisina topluluğumuz için özel olarak geliştirdiğim ve dünyada hiçbir balıkçılık topluluğunda bulunmayan yenilikçi özelliklerimizin bir yenisi ile karşınızdayım!

Bu yeni modül ile artık olta makinelerinize fluorocarbon veya ip misina sararken "ne kadar sarmalıyım?", "ne kadar backing yapmalıyım?" sorularına son veriyoruz. Artık gerçekten olta makinenizin misina kapasitesini tam olarak hesaplayabilir, gereksiz misina israfının önüne geçebilir ve ekonomik sarım yapabilirsiniz. Bu modüle ulaşmak için topluluk sitemizin en üst kısmında bulunan "OM Misina Kapasite Hesap" seçeneğine tıklayabilirsiniz.

Yeni modülümüzün adı: Olta Makinesi Misina Kapasitesi Hesaplama.

olta misina makine misina sarım kapasitesi hesaplama.webp

Doğruluk Oranı %96-99 Arasında!

Geliştirdiğim matematiksel ve gerçek dünya analizleri sayesinde bu modül, %96–99 oranında doğru sonuçlar vermektedir. Veriler, ip misinalar için JAFTMA/JAFS ve fluorocarbon misinalar için IGFA standartları esas alınarak hesaplanmaktadır. Gerçek saha testlerinde de hesaplama modülünün son derece başarılı ve güvenilir olduğu kanıtlanmıştır.

Olta makinesi misina kapasitesi hesaplama nasıl çalışır?

Bu yeni özelliğimizin kullanımı son derece basittir ve 3 ana hesaplama seçeneği mevcuttur.
  1. Kapasite hesaplama
  2. Backing hesaplama
  3. Spool ölçümü

1. Kapasite hesaplama

Olta makinenizin ne kadar ip misina veya fluorocarbon misina alacağını öğrenmek için önce referans değerlerini girmeniz gerekir. Bu değerler genellikle spool (makara) üzerinde veya olta makinesi kutusunda yer alır.

Kullanacağınız misina türüne göre (örneğin ip ya da fluorocarbon) ilgili alanı seçin ve değerleri girin. Daha sonra "Denemek istediğiniz misina çaplarını girin" bölümüne, kullanmak istediğiniz çapları yazın. İsterseniz tek bir değer, isterseniz 4 farklı değerle karşılaştırma hesaplaması yapabilirsiniz.

referans değeri giriş ekranı.webp misina çapı.webp
Hesapla dediğinizde, sistem sizin referans değerinizi baz alarak örneğin: "0.18 mm / 150 m ile spool tam doluyor" şeklinde bir temel alır ve buna göre seçtiğiniz misina çaplarına göre kaç metre sarmanız gerektiğini detaylı şekilde gösterir.

Sonuç tablosunda ayrıca:
  • PE değerleri
  • LB (pound) karşılıkları
  • Referans ve giriş farkı oranları gibi veriler net şekilde listelenir.

sonuç ekranı.webp

2. Backing hesaplama

Backing hesaplama, olta makaranızın altına dolgu misinası eklemek istediğinizde kullanılır. Örneğin, üst kısma ip misina sarmadan önce altına fluorocarbon backing yapmak istiyorsunuz. Bu durumda yine referans değerlerinizi girin, ardından:
  • Üst kısma saracağınız ana misina bilgilerini
  • Alt dolguya kullanacağınız backing bilgilerini yazın
Hesapla dediğinizde, sistem size ne kadar backing yapmanız gerektiğini ve ana misinaya ne kadar yer kalacağını metre cinsinden net bir şekilde gösterir.

backing hesap.webp

3. Spool ölçümü

Eğer olta makaranızın kapasite bilgisi spool üzerinde yazmıyorsa, kutusu elinizde değilse veya bu bilgileri doğrulamak istiyorsanız, bu bölüm tam size göre! Spool ölçümü seçeneğiyle yalnızca fiziksel ölçüler üzerinden kapasite hesaplaması yapabilirsiniz. Bunun için bir kumpas (ölçüm aleti) kullanmanız yeterlidir. Spool'un çap, derinlik ve genişlik ölçülerini girerek tam kapasite hesabını alabilirsiniz.

olta misina makine çapı ölçme.webp

Neden Bu Modül Eşsiz?

• %99'a varan doğruluk oranı
  • JAFTMA, JAFS ve IGFA standartlarına uyum
  • Fluorocarbon ve ip misina türleriyle uyumlu
  • Kapasite, backing ve spool ölçümü tek sayfada
  • Gerçek dünya testleriyle onaylanmış sistem

Bu sistem sayesinde artık olta makinesi misina kapasitesi hesaplamak çok daha kolay, hızlı ve doğru! OltaMisina topluluğu olarak sizlere bu yeniliği sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Yeni modülümüzle, balıkçılık ekipmanlarınızı artık profesyonel bir düzeyde kullanabilir, doğru misina seçimi ile hem performansınızı artırabilir hem de maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.

Uygulama şuan ki durumunda gayet yeterli bir kullanım sağlıyor olmasına rağmen biraz daha geliştirmeyi düşünüyorum mono ve fluorocarbon misinayı ayırmak ve mm değerlerinin yanında pe, lb değerlerini girerek' de sonuçları vermesini sağlamak gibi.

Herhangi bir hata sorun fark ederseniz bunu bildirmekten çekinmeyin.

İyi avlar ve keyifli kullanımlar dileriz!

Muhteşem muhteşem muhteşem tebrik ediyorum, yine harika düşünülmüş ve uygulamaya konulmuş bir özellik. Topluluğun gelişimini hayranlık ile izliyorum. Açılana kadar kim bilir daha neler göreceğiz, bu özellik her şeyi kolaylaştıracak ve cepleri de ferahlatacak 👍. Kesinlik ile kullanacağım bir özellik ve makinama bir sonra ki ip misina alımında ve sarımında başvuracağım bir özellik bu harika özellik için teşekkürler.

Binlerce balıkçının çok işine yarayacak ve bence büyük bir sorunu ortadan tamamen kaldıran muhteşem bir özellik.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Muhteşem muhteşem muhteşem tebrik ediyorum, yine harika düşünülmüş ve uygulamaya konulmuş bir özellik. Topluluğun gelişimini hayranlık ile izliyorum. Açılana kadar kim bilir daha neler göreceğiz, bu özellik her şeyi kolaylaştıracak ve cepleri de ferahlatacak 👍. Kesinlik ile kullanacağım bir özellik ve makinama bir sonra ki ip misina alımında ve sarımında başvuracağım bir özellik bu harika özellik için teşekkürler.

Binlerce balıkçının çok işine yarayacak ve bence büyük bir sorunu ortadan tamamen kaldıran muhteşem bir özellik.
Teşekkürler ScreaM ScreaM. Keyifli kullanımlar. Bu tür bir özellik böyle bir toplulukta olmaz ise olmazlardandı 👍

Bir hesap oluşturun ya da giriş yapın.!

Yorum yazabilmek için üye olmalısınız

Hesap oluştur

Olta Misina topluluğumuzda bir hesap oluşturun.!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar